Archive for the ‘Simple but interesting’ Category

LOVE MESSAGES

Posted: March 9, 2010 in Simple but interesting


Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall.

Lucky is the man who is the first love of a woman, but luckier is the woman who is the last love of a man.

It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.

It breaks your heart to see the one you love is happy with someone else, but it’s more painful to know that the one you love is unhappy with you.

If love is the answer , can you please repeat the question?

Faith makes all things possible. Love makes them easy. I believe that to truly Love, is the ultimate __expression of the will to live. A heart that truly loves is forever young.

Love makes life so confusing, but without love would you really want to live?

Do you love me because I am beautiful or am I beautiful because I am loved?

Love me now, love me never, but if you love me, love me forever.

Three things of life that are most valuable – Love, self-confidence & friends.

To the world you may be just one person, but to one person you may be the world.

Love is like heaven, but it can hurt like hell.

Who do you turn to when the only person in the world that can stop you from crying, is exactly the one making you cry?

He taught me how to love, but not how to stop.

Of all forms of caution, caution in love is the most fatal.

We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly.

Many a young lady does not realize just how strong her love for a young man is until he fails to pass the approval test with her parents.

Is it better for a woman to marry a man who loves her than a man she loves.

Give her two red roses, each with a note. The first note says ‘For the woman I love’ and the second, ‘For my best friend.’

A good marriage is like a casserole, only those responsible for it really know what goes in it.

No one is perfect until you fall in love with them.

Love, true love, is that which can give the most without asking or demanding anything in return.

Where there is love, there is God also. ~ Leo Tolstoy ~

All, everything that I understand, I understand only because I love. ~ Leo Tolstoy ~

Love cures people — both the ones who give it and the ones who receive it. ~ Dr. Karl Milnage ~

One word frees us of all the weight and pain of life: That word is love. ~ Sophocles ~

It is wrong to think that love comes from long companionship and persevering courtship. Love is the offspring of spiritual affinity and unless that affinity is created in a moment, it will not be created for years or even generations. ~ Khalil Gibran ~

When they asked me what I loved most about life, I smiled and said you. ~ Tina ~

Just because you know someone doesn’t mean you love them, and just because you don’t know people doesn’t mean you can’t love them. You can fall in love with a complete stranger in a heartbeat, if God planned that route for you. So open your heart to strangers more often. You never know when God will throw that pass at you. ~ Heather Grove ~

Love… What is love? Love is to love someone for who they are, who they were, and who they will be. ~ Chris Moore ~

Why do you say you love me, if you are only going to leave me? ~ Julia ~

;Love is like a river, always changing, but always finding you again somewhere down the road. ~ Kelly Elaine ~

Love is a language spoken by everyone , but understood only by a heart. ~ Shirley Rindani ~

People need love even when they don’t deserve it. ~ Nikki Ledbetter ~

For every word you say, another piece of my heart you take. ~ Tiara Johnson ~

Maybe God put a few bad people in your life, so when the right one came along you’d be thankful. ~ Andrea Kiefer ~

Love the heart that hurts you, But never hurt the heart that loves you.

Love me for a reason, let the reason be love.

It doesn’t take a reason to love someone, but it does to like someone. You don’t love someone because you want to, you love someone because you are destined too. It’s because you fall in Love with them, that you then try to find a reason, but you always come up with the answer, No reason!

Love is the beginning of all the joy which nature has store for us.

Never say goodbye when you still want to try. Never give up when you still feel you can take it. Never say you don’t love a person when you can’t let go. ~ Dons ~

Advertisements

water!!

Posted: February 21, 2010 in Simple but interesting

Sesungguhnye ak dlm kesedihan disebabkan ketiadaan air nie..tolong la,terseksa jiwa ak dah ni.dah la ak xsemayang lg ni, mata dah mengantok.haish..tensen tahap gapan.pastu tekak pn kehausan giler..air 1 titik xde..omg

ct zakirah come on..think +ve k~~~

at least, ia menguji gak kte how much importantnye air kat manusia. so pandai2 la bjimat  mse air masih ade n jgn mase ade gune xigat dunia.pastu xde maki hamun plak…setiap ap yg kte xpuas ati, sebenarnye diri sendiri yg buat kte gase sebegitu..kte nie xpenah puas..so terime hakikat kekurangan diri..n jgn suke myalahkan keadaan ataupun owg lain. ok ct zakirah..u already ok..all d problem wil be settle as soon as possible.hahaha

NEWEST!!

Posted: February 20, 2010 in Simple but interesting

Salam sume…ak bru je sapai ukm ptg td sebenarnye.tp disebabkan lame x online, windu plak kat wordpress.so cpt2 ak update w/pn kepenatan.ak bru je siapkan esaimen u2,nk hrpkan ak wat kat umah..hampeh..xsentuh la jawabnye.bwa je blik tp xwat.teruk btul ct zakirah nie…seb bek gak ak blik awal bley wat keje ckit.sepatotnye ak email dlm cuti kat my group esaimen ni.tp sori la sgt ak mmg xterbuat…ish3x..

pastu ak ngah risau psl midsem awal bulan 3 nie…2 paper yg ak xtaw pape lg..balik umah 1 pipi je ak bace pastu x sentuh langsung sapai la nk simpan blik dlm beg..mcm mane ak nk bjaya camnie..usaha xde lngsong…wake up kyra..

k la..bubye kekwn

HARI YANG MEMENATKAN..

Posted: February 4, 2010 in Simple but interesting

hye sume..kalu nak taw ak sgt penat arinie..td lpas je kelas tutorial aljabar ak terus pegi library dgn group pbt ak.biase la nk siapkan keje yg kene atar 11 feb 2010 nie. n skang baru dpt pulang ke tempat beradu..hehe. keje tu dah nak siap cume ak kene salin mindmapping bagi cantik je malam ni n scan. after that, ak terus send kat wily utk combine sume.manakala ada 1 or 2 example plak wily taip mlm ni.insyallah tomorrow tugasan kumpulan ktorg utk persamaan pembezaan akan sepenuhnya selesai…hihi…happy..but something yg membuatkan ktorg sedih n risau, ari selasa ni ada midsem utk pbt..tidak disangka2 secepat ini…waaa…anyway smoge ak n kwn2 still dpt melakukan yg terbaik . walaupun dlm ati ak ni risau sgt, ak xcover pn lg persamaan pembezaan peringkat 2 n tinggi..latihan 4 pn xwat lg..n kat cni ak nk selitkan la jgk gambar2 mengarut ktorg mase wat discussion td…teruk btul perangai sorang2…huhu..

WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI: Kamu!!!
WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang rusukku!

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa.Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya.

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kes ibubapa dan  masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan. Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas.

Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran.WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak “Kamu tidak cintakan saya lagi!!!”. LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak “Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!”

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat.LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. “Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing” .

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya. Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.
LELAKI: Apa khabar?
WANITA: Baik… Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI: Belum.
WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah. WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz
“Selamat tinggal..”

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan…..

Nota Kasih Sayang :

Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang di kemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah terlambat.Kerana itu, jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh hati.Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata yang kau ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai? Kira merasakan akan menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.

Jadi berfikirlah,  apakah kata-kata yang akan dilafazkan
sebanding
dengan akibat yang akan diterima?



Tak perlu mencari teman secantik BALQIS, Jika diri tak seindah SULAIMAN,
Mengapa mengharap teman setampan YUSUF, Jika kasih tak setulus ZULAIKHA,
Tak perlu diri menjadi seteguh IBRAHIM, Jika tak sekuat SARAH,
Mengapa didamba teman hidup seistimewa KHADIJAH, Jika diri tak sesempurna RASULULLAH

UKM

Posted: January 27, 2010 in Simple but interesting

hye everybody!!today ak nk promote ckit kat korang psl pc fair in ukm.jom la dtg beramai2 memeriahkan karnival ict ni..korang nk taw nape tetibe ak nk jd promoter ni..hahaha…ini adalah disebabkan ati ak yg murni dan tulus nk jd promoter free…hahaha…xdela,saje2 jew ak nk share dgn korang. KAT DECTAR